Spring naar inhoud

STUDIEADVIES

Wat houdt begeleiding door Hart & Hoofd in?

Er wordt veel van je verwacht en er is veel te kiezen. Maar wat past nu echt bij je? In het studiekeuzetraject bij Hart & Hoofd volgen we 4 stappen:

STAP 1: JE HART

Bij het maken van een studiekeuze zijn er vaak veel prikkels die je beïnvloeden: verwachtingen van je ouders, ideeën over je toekomstige baan, de mening van je vrienden, etc. Het is lastig om die prikkels te scheiden van wat jij nu echt wilt. Wat geeft je hart je in? Wat is dat knagende gevoel waar je niet helemaal je vinger achter krijgt? In deze eerste stap maken we contact met wat je gevoel of intuïtie zegt over het kiezen van een studie. Dit doen we door middel van een ‘reading’. In een ‘reading’ lees ik iemands energie. Dat klinkt misschien vaag, maar het is eigenlijk een vertaling van wat je intuïtie zegt. Tijdens een reading zitten we tegenover elkaar en maak ik contact met jouw intuïtie. Er is dan heldere communicatie mogelijk over waar jij blij van wordt, wat je aan het uitzoeken bent en wat je doel is. En we focussen dan op jouw keuzeproces: wat is voor jou belangrijk bij het kiezen van een studie, los van verwachtingen van anderen, verplichtingen of rationele overwegingen die vaak onbewust invloed op je hebben. Na de reading is er vaak meer duidelijkheid over wat jij zelf wilt, wat belangrijk voor jou belangrijk is bij het kiezen van een studie en wat je tegenhoudt. Door dit helder te krijgen kun je bewuster keuzes maken. Kortom: een eerste belangrijke stap bij het maken van een studiekeuze!

STAP 2: JE HOOFD

Nadat helder is geworden wat je hart graag wil is het tijd voor stap 2: het maken van een uitgebreide studiekeuzetest. Deze test maak je online, thuis achter je eigen computer. De uitslag van de test geeft een goed beeld van jouw persoonlijkheid: waar liggen jouw talenten, waar word je blij van, hoe zien anderen jou en aan welke voorwaarden moet jouw studie voldoen. Kortom: aan het eind van de test is een helder beeld ontstaan van wie jij bent, wat jij wilt en welke studierichtingen daarbij passen.

STAP 3: VERBINDING VAN HART & HOOFD

Nadat je de test hebt ingevuld en de uitslag thuis hebt gekregen volgt een persoonlijk gesprek. Hierin bespreken we de uitslag van de test, verbinden we die met wat je gevoel of intuïtie zegt en heb je een idee welke studierichting(en) het beste bij je past/passen. Ook maken we een stappenplan: wat heb je nog nodig om de juiste keuze te kunnen maken? Je zult moeten gaan ervaren wat de studierichting inhoudt. Kortom: je gaat op pad! Je bezoekt open dagen en/of meeloopdagen van de studies die goed bij jou kunnen passen.

STAP 4: KNOPEN DOORHAKKEN!

In de laatste stap volgt weer een gesprek: wat heeft het ervaren opgeleverd? Misschien twijfel je nog of heb je andere vragen. We doen een afsluitende reading om te kijken wat je intuïtie zegt. Daarna is het tijd om knopen door te hakken! Je maakt een overwogen keuze voor de studie die echt bij je past.

Wil jij ook begeleid worden door Hart en Hoofd? Neem dan vrijblijvend contact op!